17 June 2014

Tatjana Dimitrijevic: Δεν ξέρουμε για ποιον να πρωτοθρηνήσουμε [Multikulti.gr]

Οι Έλληνες φίλοι μου έχουν δωρήσει χρήματα και τώρα συγκεντρώνουμε δωρεές σε πράγματα. Στάθηκαν στο πλάι μου τη δύσκολη στιγμή και αυτό δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Είμαστε βαθιά ευγνώμονες για όλη την υποστήριξη και τη βοήθεια που προσέφεραν στη Σερβία.
 Οι επιπτώσεις των πλημμυρών στη Σερβία και τη Βοσνία είναι τρομερές. Άνθρωποι έχασαν τα πάντα. Ότι κατάφεραν να χτίσουν σε δεκαετίες εξαφανίστηκε μέσα σε πέντε λεπτά από τη λάσπη. Αρκετές δεκάδες ανθρώπων έχασαν τη ζωή τους ή αγνοούνται. 
Πάρα πολλά ζώα χάθηκαν επίσης. Οι άνθρωποι μάζευαν τα νεκρά σώματά τους με δάκρυα στα μάτια. Το νερό γέμισε με λάσπη και χαλίκι αυτό που πριν ήταν εύφορη γη. 
Η γη μολύνθηκε καθώς και το πόσιμο νερό. Υπάρχουν νεκρά ζώα παντού και άνθρωποι δεν ξέρουν για ποιον να πρωτοθρηνήσουν – για τους ίδιους, τους φίλους τους, τα ζώα τους ή τη φύση. Η Σερβία και η Βοσνία είναι πολύ φτωχές χώρες.
 Τις τελευταίες τρεις δεκαετίες η οικονομία και τα εργοστάσια καταστράφηκαν. Αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι δεν είχαν δουλειές αλλά τώρα δεν έχουν ούτε γη η οποία τουλάχιστον τους εξασφάλιζε την επιβίωσή τους. Δεν γνωρίζω πώς θα τα καταφέρουν τώρα. 
Η Σερβία δεν έχει κάποιο σχέδιο ασφαλείας ως προς την οικονομία της και δεν γνωρίζω πώς θα καταφέρει να βγει από αυτή την καταστροφή, για αυτό αυτό που συνέβη ήταν τόσο οδυνηρό.
- See more at: Multikulti.gr
Athens Help for Serbia

No comments:

Post a Comment